Kunnen we je
helpen? App ons!
  • Advies op maat
  • Snel leverbaar vanuit eigen voorraad
  • Verzending gratis vanaf €75

Suppen met honden: 9 tips

|

Suppen met honden: plezier voor jou en je trouwe metgezel!

Hey daar! Ben je op zoek naar een avontuurlijke en leuke activiteit om samen met je harige vriend te doen? Zoek niet verder! Suppen met honden is de perfecte manier om quality time door te brengen met je trouwe metgezel terwijl je geniet van de prachtige wateren. Of je nu een ervaren supper bent of nieuw bent in deze watersport, in dit blog delen we 9 tips om ervoor te zorgen dat jij en je hond veilig en met plezier kunnen suppen. Dus, laten we meteen van start gaan!

Suppen met hond zonsondergang

1) Gebruik een board met voldoende ruimte en volume

Wanneer je gaat suppen met honden, is het belangrijk om een board te kiezen dat voldoende ruimte biedt voor jullie beiden. Het laatste wat je wilt, is dat je hond zich beperkt voelt of oncomfortabel op het board staat. Kies daarom voor een board dat groot genoeg is. Hierdoor kan je hond gemakkelijk rondlopen en zijn evenwicht bewaren, terwijl jij ook nog genoeg ruimte hebt om te manoeuvreren. Daarnaast wil je, dat je board voldoende volume heeft en van voldoende kwaliteit is, zodat de belastbaarheid matcht met jullie gezamenlijke gewicht.

Suppen met hond

2) Gebruik een stabiel (breed) board

Voor suppen met honden is het aan te raden om een stabiel en breed board te gebruiken. Daarom ligt het voor de hand om voor een allround sup board te kiezen. Een breder board biedt meer stabiliteit, wat vooral belangrijk is wanneer je hond op het board beweegt. Honden zijn van nature nieuwsgierig en kunnen wat heen en weer lopen, dus een stabiel board helpt om het evenwicht te bewaren en te voorkomen dat jullie in het water belanden.

3) Gebruik een fitnessmatje

Gebruik een fitnessmatje om je board te beschermen tegen de nagels van je hond. Hoewel supboards over het algemeen vrij duurzaam zijn en echt wel tegen een stootje kunnen, kunnen de nagels van je hond na verloop van tijd wat slijtage veroorzaken. Om je board te beschermen, is het een goed idee om een fitnessmatje op het board te leggen voordat je met je hond gaat suppen. Het matje biedt een extra laag bescherming en voorkomt krassen en deuken in je board. Zo kun je zorgeloos genieten van je supsessies zonder je zorgen te maken over eventuele schade.

Suppen met hond

4) Bouw het rustig op en begin voorzichtig

Bij het suppen met honden is het belangrijk om het rustig op te bouwen. Begin daarom eerst op het droge en laat je hond wennen aan het board. Begin met korte sessies en houd rekening met de reactie van je hond. Sommige honden voelen zich meteen op hun gemak, terwijl anderen wat meer tijd nodig hebben om te wennen aan het nieuwe avontuur.

Suppen met hond

5) Begin in ondiep water

Bij het suppen met honden is het verstandig om in ondiep water te beginnen, vooral als je hond niet gewend is aan suppen. Ondiep water biedt een veilige omgeving waar je hond kan wennen aan het board en aan de beweging op het water. Bovendien kan je zelf ook gemakkelijk in en uit het water stappen om je hond te begeleiden. Naarmate jullie meer ervaring opdoen, kunnen jullie samen avontuurlijkere wateren verkennen.

Suppen met hond

6) Beloon je hond

Laat je hond wennen aan het bewegen van je sup board. Geef je hond de tijd om het suppen te verkennen en beloon hem met lof en traktaties voor zijn goede gedrag. Met geduld en consistentie zullen jullie samen steeds meer vertrouwen opbouwen.

7) Zorg dat je je hond aan een riem hebt

Hoewel je hond misschien goed getraind is, is het belangrijk om hem tijdens het suppen altijd aan een riem te houden. Een riem helpt je om controle te houden over je hond en voorkomt dat hij onverwacht in het water springt of erger nog, ervandoor gaat. Kies een sterke en veilige riem die lang genoeg is zodat je hond comfortabel kan bewegen, maar niet te lang zodat hij verstrikt kan raken. Het meest ideale is een heupgordel en elastische lijn, zodat je je handen vrij hebt om te peddelen. Gebruik daarbij ook een geschikt Y-tuig of H-tuig.

Suppen met hond

8) Gebruik een zwemvestje als je hond niet kan zwemmen

Niet alle honden zijn van nature goede zwemmers. Als je hond niet kan zwemmen of niet zo zelfverzekerd is in het water, overweeg dan om hem een zwemvestje aan te doen. Een zwemvestje zorgt ervoor dat je hond veilig en drijvend blijft, zelfs als hij per ongeluk in het water valt. Het geeft je gemoedsrust en stelt je in staat om je volledig te concentreren op het suppen, wetende dat je hond veilig is.

9) Neem een les

Als je nieuw bent in het suppen of als je wat meer zelfvertrouwen wilt krijgen, overweeg dan om een les te nemen bij een ervaren instructeur. Een sup les kan je helpen om de juiste technieken te leren, jezelf en je hond in balans te houden en mogelijke valkuilen te vermijden. Bovendien is het ook een geweldige manier om nieuwe suppers te ontmoeten en van elkaars ervaringen te leren.

Wil je graag een les volgen specifiek voor het suppen met honden? Die mogelijkheid bestaat ook. Omdat wij daar zelf geen ervaring mee hebben, verwijzen we graag naar KS Canisports (https://www.facebook.com/KSCaniSports). Sandra is zowel gecertificeerd SUP instructeur als kynologisch instructeur. Dat geeft jou de garantie dat je op een professionele en veilige manier het suppen met je hond kunt ontdekken. Sandra heeft ook bijgedragen een de inhoud van dit blog.

Suppen met hond zonsondergang

Conclusie suppen met honden

Suppen met honden is een geweldige activiteit waar jij en je trouwe metgezel enorm van kunnen genieten. Door een board met voldoende ruimte en stabiliteit te kiezen, je board te beschermen tegen nagels, te beginnen in ondiep water, je hond aan een riem te houden en eventueel een zwemvestje te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat jullie samen veilig en plezierig kunnen suppen. Vergeet niet om het rustig op te bouwen, geduldig te zijn en indien nodig een les te nemen om je supvaardigheden te verbeteren.

Wij helpen je graag bij het vinden van het perfecte SUP board en alle benodigde accessoires voor jou en je hond. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de opwindende wereld van het suppen met je trouwe viervoeter!

De auteur - Rody

Ik ben niet alleen zelf een enthousiast supper, maar ben ook een door het Watersportverbond gecertificeerd SUP instructeur. Door de jaren heen heb ik vele sup lessen gegeven en heb ik op veel verschillende sup boards mogen staan. Ik weet daarom heel goed, wat de verschillen zijn tussen boards en kan je daarom goed adviseren. Door af en toe een kort blog te schrijven hoop ik jullie te kunnen helpen om meer plezier uit het suppen te halen. Dit blog is mede totstand gekomen dankzij Sandra van KS Canisports.

Blog auteur Watersport Meerstad

Nu in de SALE!!
MAKKELIJK BETALEN
  • payment-1
  • payment-3
  • payment-4
VERZONDEN MET
  • shipment-1