Kunnen we je
helpen? App ons!
  • Advies op maat
  • Snel leverbaar vanuit eigen voorraad
  • Verzending gratis vanaf €75

MOAI 10’6 review

|

Wij vinden het belangrijk dat we precies weten wat we aanbieden. Daarom zullen wij regelmatig SUP boards uit ons assortiment testen. In deze MOAI 10’6 review leggen we jullie precies uit wat de sterke en zwakke punten zijn en waar het SUP board het meest geschikt voor is. Omdat de MOAI 10’6 één van de meest populaire SUP board is van Nederland en ook in onze webshop één van onze bestsellers is, is deze als een van de eerste paddle boards door ons getest.

Inhoud MOAI 10'6 review

Bij deze MOAI 10’6 review zullen we eerst alle onderdelen van de set beschrijven. Daarna zullen we ingaan op de volgende reviewpunten: kwaliteit, stabiliteit, belastbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, vaargedrag en prijs/kwaliteit. Vervolgens zullen we een aantal mogelijke alternatieve opties geven en tenslotte zullen we de MOAI 10’6 review afsluiten met een conclusie.

MOAI 10'6 SUP board

Bij het MOAI 10’6 SUP board is gebruik gemaakt van zogeheten fusion technologie. Dat is een technologie, waarbij twee pvc lagen worden gelamineerd tot een zeer stevige constructie. Deze twee gelamineerde lagen pvc zorgen ervoor dat het board stijf is, maar toch heel licht. Fusion technologie wordt gezien als de beste kwaliteit die je kunt krijgen. Het is zowel stijver dan enkellaags pvc als dubbellaags gelijmd pvc.

De binnenkant van het board bevat de dropstitch kern; de duizenden nylon draden die de boven- en onderkant verbinden en die ervoor zorgen dat het board zijn vorm behoudt onder druk. Op de rails is een extra strook pvc aangebracht om het board te beschermen tegen stoten.

Bovenop het MOAI 10’6 zit het EVA deckpad, met een diamantvormig patroon. Dit deckpad zorgt voor comfort en grip. Op het deckpad zitten ook vier D-ringen, waaraan een MOAI kajakzitje kan worden bevestigd, zodat je de sup kan ombouwen tot kajak. Een MOAI kajakzitje en MOAI kajakpeddel zijn niet inbegrepen in het pakket. Midden op het board en vooraan op het EVA deckpad zit de comfortabele neopreen draaggreep met daarop het MOAI logo. Met deze handgreep kun je je MOAI 10’6 board met alle gemak dragen.

Vooraan op de MOAI 10’6 zitten nog eens vier D-ringen, met daaraan bagage elastieken. Dit is ideaal om bijvoorbeeld een MOAI dry bag onder meenemen, met daarin waardevolle spullen, telefoon en eventueel wat eten en drinken. Een laatste D-ring zit aan de achterkant van het board en is bedoeld om je safety leash aan vast te maken. Op de onderkant van het MOAI 10’6 SUP board zit een US finbox systeem.

De MOAI 10’6 is ook verkrijgbaar in een roze variant; de MOAI 10’6 Women Special. Dit is een limited edition variant, waarbij slechts het design anders is. Alles wat dus besproken wordt in deze review, is ook van toepassing op de MOAI 10’6 Women Special. (LET OP: dit geldt niet voor de 2023 variant. Deze heeft een slide-in vin, geen zijvinnen en een single action pomp).

Sinds 2024 heeft de MOAI 10’6 een viertal nieuwe kleurvarianten, die ook lichter zijn dankzij de woven dropstitch technologie. De MOAI 10’6 Sand en de MOAI 10’6 Dawn maken onderdeel uit van de Beach Vibes lijn en de MOAI 10’6 Blue en de MOAI 10’6 Coral maken onderdeel uit van de Ultralight lijn.

MOAI 10'6 review

MOAI trolley backpack

De MOAI trolley backpack is van zeer goede kwaliteit en ook ontzettend handig. Allereerst heeft de tas zowel aan de boven- als zijkant een stevige handgreep. Ten tweede heeft de tas wieltjes aan de onderkant, zodat je de tas dus kunt rollen in plaats van dragen. De verstelbare schouderbanden zijn comfortabel en stevig en de tas heeft tevens een heupband. Verder zitten er aan de binnenkant banden om de spullen mee vast te maken, zodat alles goed blijft zitten. Aan de buitenkant zitten ook banden, waarmee je de tas desgewenst wat kleiner kunt maken.

MOAI 10'6 review

MOAI double action pomp

De pomp die bij de MOAI 10’6 wordt geleverd, is een double action pomp. Ten opzichte van een single action pomp heeft deze het voordeel, dat pompen sneller en makkelijker gaat. De MOAI double action pomp heeft ook een deflate functie. Hiermee kun je alle lucht uit je board pompen, zodat je het makkelijk kunt oprollen. Mocht handmatig pomp pompen te zwaar vinden of duurt het je te lang, dan biedt een MOAI elektrische pomp een uitkomst. In onze shop vind je een MOAI elektrische pomp met accu en een pomp met 12V aansluiting.

MOAI glasvezel peddel

Het MOAI 10’6 pakket wordt geleverd met een glasvezel peddel. De MOAI glasvezel peddel weegt slechts 820 gram en is veel lichter dan een standaard aluminium peddel. Hierdoor worden je schouders minder belast en raak je minder snel vermoeid. Zeker als je tochtjes wil maken is dat een enorm pluspunt! De peddel is niet alleen licht, maar ook steviger dan een aluminium peddel.

De glasvezel peddel bestaat uit drie delen en is te verstellen van 175 tot 215cm. Daarmee is de peddel geschikt voor mensen met een lichaamslengte tussen de 1,60m en 2,00m. Wanneer de peddel uit elkaar is gehaald, past die heel makkelijk in de rugzak.

Los van de kwaliteit vinden we de peddel er ook gewoon heel mooi uit zien. De schacht is zwart en het blad is petrol blauw, met daarop kenmerkende tribal print van MOAI en het logo.

MOAI-106-MOAI 10'6 review glasvezel peddel-fiberglass-paddle-black-petrol-blue

MOAI US fin

De MOAI 10’6 maakt gebruik van een US fin. Deze vin is te bevestigen met een zogeheten finbolt. Bij het plaatsen van je vin kun je variëren met de positie. Als je de vin naar achteren plaatst, ben je koersvaster. Plaats je de vin naar voren, dan ben je wendbaarder. Nadeel van de US fin, is dat de finbolt erg makkelijk kwijt te raken is. TIP: doe de finbolt in de oranje reparatiekoker na gebruik.

Naast de losse US fin heeft de MOAI 10’6 ook nog twee kleine zijvinnen., die niet te verwijderen zijn. Deze vinnen zorgen vooral voor meer grip in de zijwaartse beweging.

Als laatste heeft de MOAI 10’6 set nog een Safety leash, een reparatiekoker en een handleiding.

MOAI 10'6 review

MOAI 10'6 reviewpunten

Nu we de inhoud van de set hebben besproken, gaan we in deze MOAI 10’6 review over tot het behandelen van de eerdergenoemde reviewpunten. Achtereenvolgens bespreken we kwaliteit, belastbaarheid, stabiliteit, gebruiksvriendelijkheid, vaargedrag en prijs/kwaliteit.

Kwaliteit

De kwaliteit van het MOAI 10’6 board is ontzettend goed. Zoals eerder vermeld, is het board gemaakt middels fusion technologie. Hierdoor is het board erg stevig en stijf, maar toch heel licht. Verder zijn de naden, rails en deckpad netjes gelijmd. Tenslotte zijn de details van het boarddesign erg mooi.

De kwaliteit van de accessoires is ook erg goed. De pomp is heel betrouwbaar en degelijk. De tas is stevig en gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Het is ook niet voor niets dat MOAI drie jaar garantie geeft.

Belastbaarheid

De MOAI 10’6 heeft een draagvermogen van 130kg en dat is indrukwekkend. Bij sommige andere merken is de gegeven belastbaarheid nog wel eens een theoretisch draagvermogen en niet het praktische draagvermogen. Bij MOAI is dat niet het geval. Je kunt dus ook nog echt met goed fatsoen suppen bij de genoemde belasting. Deze belastbaarheid biedt dus ook de mogelijkheid om een hond of kind mee te nemen op het board. Wil je graag met twee personen tegelijk suppen op één board, dan is de MOAI 12’4 een beter keuze.

Stabiliteit

Dankzij de breedte van de MOAI 10’6 (81cm) en het grote volume (320L) is het board stabiel te noemen. De MOAI 10’6 is ook een echt all-round board. Een all-round board heeft een stompe neus en is vaak breder dan een touring board en daardoor stabieler. Vooral voor beginners is het fijn als een board stabiel is, zodat je meer kan focussen op het suppen in plaats van op balans zoeken. Daarom is de MOAI 10’6 bij uitstek een geschikt board voor beginners.

Dankzij de stabiliteit van het board en de aanwezigheid van een groot EVA deckpad is de MOAI 10’6 ook geschikt om te gebruiken voor SUP yoga.

Gebruiksvriendelijkheid

Zowel het MOAI 10’6 board als de accessoires zijn heel gebruiksvriendelijk. Het board is in het water makkelijk te sturen door zijn afmetingen en gewicht en daarnaast makkelijk te dragen. De MOAI glasvezel peddel is heel licht en makkelijk te stellen. Verder is de pomp makkelijk te gebruiken en van goede kwaliteit.

Als laatste is de tas een groot pluspunt. Het is een heel ruime en stevige tas waar alles in past. Bovendien is de tas makkelijk te dragen op je rug of te rollen dankzij de wieltjes aan de onderkant.

Vaargedrag

De eerdergenoemde stabiliteit van de MOAI 10’6 is één van de pluspunten van het board. Vooral voor beginners is het erg fijn als een SUP board stabiliteit biedt. Het is namelijk makkelijker om het suppen onder de knie te krijgen als het board stabiel is.

Door de typerende all-round vorm van het board is de MOAI 10’6 ook heel wendbaar. Dit is een pluspunt bij recreatief gebruik op meertjes en in grachten, waarbij je graag makkelijk wilt kunnen draaien. Zoek je nog meer wendbaarheid, omdat je bijvoorbeeld golfjes wil pakken op zee, dan is de MOAI 9’5 een betere keuze.

Omdat de MOAI 10’6 een puur all-round board is, blinkt het board niet uit in snelheid en tracking. Daar is een all-round board ook niet voor bedoeld. De naam zegt het al; het board is heel veelzijdig en kan gebruikt worden in heel veel situaties. Dat maakt de MOAI 10’6 interessant voor beginners die het suppen nog willen ontdekken.

Ben je op zoek naar een board dat vooral snelheid en koersvastheid biedt, dan ligt het voor de hand om een touring board te kiezen. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen denken aan de MOAI 11’6 of de MOAI 12’6, maar ook een tussenmodel als de MOAI 11’ is al een stuk sneller en sportiever dan de MOAI 10’6.

MOAI 10'6 review

Prijs/kwaliteit

De MOAI 10’6 zit qua prijs in de middenklasse. MOAI is een stuk goedkoper dan de gevestigde A merken, maar biedt toch enorm veel kwaliteit in een compleet pakket. Voor de prijs van de MOAI 10’6 zijn er weinig vergelijkbare alternatieven die net zo goed zijn en net zo compleet. Alternatieven in deze prijsklasse hebben vaak ofwel minder goede accessoires, zijn minder belastbaar of maken geen gebruik van fusion technologie.

Alternatieven MOAI 10'6

Als laatste willen we je in deze MOAI 10’6 review graag wat alternatieve opties geven. Zoals al eerder aangegeven, zijn er in de prijsklasse van de MOAI 10’6 weinig echt vergelijkbare alternatieven. Als je echter op zoek bent naar een board met nog meer kwaliteit, maar met wel ongeveer hetzelfde vaargedrag en dezelfde afmetingen, dan zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan de Jobe Leona of de Jobe Yarra. Deze boards zijn weliswaar duurder, maar dat prijsverschil is verklaarbaar.

Deze Jobe boards komen namelijk met de features van een high-end SUP, zoals: heat bonded technology, X-stitching, een stringer aan de bovenzijde en een verstevigde rails. Het resultaat is een bijzonder lichte, zeer stevige en betaalbare SUP met alle features van een premium SUP board. Daarnaast zijn ook de accessoires van uitmuntende kwaliteit. Als laatste biedt Jobe maar liefst vijf jaar garantie.

Conclusie MOAI 10'6 review

In deze MOAI 10’6 review hebben we besproken wat er in het pakket zit van de MOAI 10’6 en daarna hebben we sterke en zwakke punten van de MOAI 10’6 beschreven. Concluderend kan gezegd worden dat de MOAI 10’6 een bijzonder goed all-round board is. De MOAI 10’6 is heel veelzijdig en geschikt voor zowel tochtjes als recreatief gebruik.

Het board en de accessoires zijn kwalitatief goed. De belastbaarheid is met 130kg groot te noemen. Het pakket is heel gebruiksvriendelijk, met gemakkelijk te gebruiken accessoires en een heel praktische rugzak, waar alles in past. Daarbij is vooral de lichte glasvezel peddel een groot pluspunt. Tenslotte is de MOAI 10’6 wendbaar en heel stabiel. Vooral die stabiliteit zorgt ervoor dat de MOAI 10’6 een uitstekend beginnersboard is!

De auteur - Rody

Ik ben niet alleen zelf een enthousiast supper, maar ben ook een door het Watersportverbond gecertificeerd SUP instructeur. Door de jaren heen heb ik op veel verschillende sup boards mogen staan. Ik weet daarom heel goed, wat de verschillen zijn tussen boards en kan je daarom goed adviseren. Door af en toe een kort blog te schrijven hoop ik jullie te kunnen helpen om meer plezier uit het suppen te halen. Benader me vooral als je een specifiek onderwerp hebt waar je meer over zou willen weten. Nog leuker zou het zijn als je een keer een sup les bij ons komt volgen of een keer langs komt in onze showroom.

Blog auteur Watersport Meerstad

Nu in de SALE!!
MAKKELIJK BETALEN
  • payment-1
  • payment-3
  • payment-4
VERZONDEN MET
  • shipment-1