Kunnen we je
helpen? App ons!
  • Advies op maat
  • Snel leverbaar vanuit eigen voorraad
  • Verzending gratis vanaf €75

De MOAI SUP board Classic lijn!

|

De MOAI SUP boards maken al sinds de oprichting van Watersport Meerstad deel uit van het assortiment en behoren nog steeds tot onze favoriete boards en dat is niet zonder reden! De MOAI boards zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook nog eens van zeer hoge kwaliteit en worden niet aangeboden tegen de hoofdprijs.

In dit blog geven we algemene informatie over het merk MOAI en daarna gaan we in op de verschillende type MOAI SUP boards uit de Classic lijn, geven we de verschillen aan en adviseren we over wat het beste MOAI SUP board is in welke situatie.

MOAI SUP board

Het merk MOAI

MOAI is een Nederlands merk dat in relatief korte tijd een plekje heeft weten te bemachtigen tussen de gerenommeerde merken. De missie van MOAI is om de meest innovatieve en kwalitatieve watersportproducten in de industrie te creëren, met een geavanceerd design, en betaalbaar voor de recreatieve markt. Dat is precies wat ze doen!

Een MOAI SUP board is gemaakt van kwalitatieve en innovatieve materialen, maar wordt toch tegen een scherpe prijs aangeboden. MOAI boards staan voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie.

Waves 4 Change

MOAI maakt niet alleen heel goede en betaalbare boards; ze doen ook iets terug voor de wereld. Bij MOAI gaat een gedeelte van elk gekocht MOAI SUP board naar goede doelen. Jouw aankoop bij MOAI helpt door middel van een donatie de wereld een betere plek te maken voor iedereen. Samen met Waves 4 Change probeert MOAI te werken aan een betere toekomst voor kinderen in Afrika die worden geraakt door geweld, armoede en conflict.

P1155755

Oorsprong MOAI

Het merk MOAI is geïnspireerd door de mensen van Polynesië, die de uitvinders zijn van het SUP’en. De merknaam MOAI komt van de monolithische menselijke beelden “moai’s”, gemaakt door de inwoners van het eiland Rapa Nui, ook bekend als Paaseiland. Het eiland is ontdekt en gevestigd door Polynesische avonturiers en ontdekkingsreizigers die in hun kano’s over de Pacifische oceaan voeren.

Waarschijnlijk werden de beelden door de mensen van Rapa Nui gemaakt om hun voorouders te eren, de ontdekkingsreizigers op zee. Met de MOAI SUP boards worden deze geweldige Polynesische avonturiers geëerd, die ervan hielden op het water te zijn, duizenden kilometers over de Pacifische oceaan reisden en alleen de zon, wolken, maan, sterren en golfstroom gebruikten om te navigeren.

MOAI fusion technologie

MOAI heeft voor de Classic lijn een aantal type SUP boards ontwikkeld, met nagenoeg hetzelfde design. Elk MOAI SUP board is geproduceerd met fusion technologie; een technologie waarbij de twee lagen PVC niet op elkaar worden gelijmd, maar worden gelamineerd. Dankzij deze technologie is een MOAI SUP board zeer stijf, robuust en licht, maar ook niet onbelangrijk; heel duurzaam.

MOAI SUP boards
MOAI 11' SUP board

MOAI SUP board pakket

Alle Classic MOAI SUP boards worden geleverd als compleet pakket, met alles wat je nodig hebt om het water op te kunnen. Een complete set bevat:
– MOAI SUP board
– Luxe trolleytas met wieltjes
– In lengte verstelbare glasvezel peddel
– Veiligheidskoord
– Double action pomp
– Middenvin
– Reparatiesetje
– Instructieboekje

MOAI allround classic boards

Hieronder gaan we wat dieper in op de verschillende MOAI SUP boards uit de Classic lijn en zullen we ook aangeven welk board het beste past bij welke situatie.

MOAI 9'5

Het MOAI 9’5 SUP board is geïntroduceerd in 2020 en is speciaal gemaakt voor de kleinere en middelgrote gebruikers. Niet vanwege zijn belastbaarheid, want die is met 110kg nog steeds indrukwekkend, maar vanwege de lengte van het board.

Dit MOAI SUP board is zeer wendbaar, is stijf en ondanks zijn kleinere lengte en dikte toch heel stabiel. Het board is kleiner en dunner dan de andere MOAI boards en daardoor is het geschikt is om op kleinere golven te surfen. Door zijn geringe lengte is het board wel minder koersvast.

Vind je vooral wendbaarheid heel belangrijk en ben je niet al te groot, dan is de MOAI 9’5 een goede keuze.

MOAI 9'5 SUP board

MOAI 10'6

Het MOAI 10’6 SUP board is misschien wel het meest populaire all-round SUP boards van het moment. Het is ook niet voor niets dat de MOAI 10’6 in 2022 is uitgeroepen tot beste SUP board door het TV programma Kassa. De all-round vorm maakt het SUP board perfect voor recreatief gebruik. Dit MOAI SUP board is erg stabiel en daarnaast heel wendbaar, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als gevorderden. Veel beginnende SUP’ers komen door deze eigenschappen ook vaak uit bij dit SUP board.

De MOAI 10’6 kan ook als kajak gebruikt worden door een MOAI kajakzitje op het board te bevestigen en het te gebruiken in combinatie met een MOAI kajakpeddel.

Dit board is zoals gezegd voornamelijk geschikt voor recreatief gebruik. Hecht je meer waarde aan snelheid ten opzichte van wendbaarheid, dan is de MOAI 11′ een betere keuze. Die is daardoor ook geschikter voor langere afstanden. Op de MOAI 11′ kan echter geen kajakzitje worden bevestigd.

Lees verder in ons blog MOAI 10’6 vs MOAI 11′ als je meer wilt weten over de verschillen tussen deze twee enorm populaire boards.

Sinds 2024 heeft de MOAI 10’6 een viertal nieuwe kleurvarianten, die ook lichter zijn dankzij de woven dropstitch technologie. De MOAI 10’6 Sand en de MOAI 10’6 Dawn maken onderdeel uit van de Beach Vives lijn en de MOAI 10’6 Blue en de MOAI 10’6 Coral maken onderdeel uit van de Ultralight lijn.

MOAI 10'6 en MOAI 11' 2024 modellen

MOAI 10'6 WS

Wat een beauty!! MOAI heeft in 2021 dit prachtige nieuwe Ladies SUP board geïntroduceerd en wij zijn enorm enthousiast! Het prachtige design gecombineerd met de kwaliteit die je gewend bent van een MOAI SUP board, maken dit board een absolute must have.

Het MOAI Ladies board heeft dezelfde afmetingen als de reguliere MOAI 10’6 en dus ook dezelfde vaareigenschappen. De all-round vorm maakt het SUP board perfect voor recreatief gebruik. Het MOAI SUP board is erg stabiel en daarnaast heel wendbaar, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als gevorderden.

Net als bij de standaard MOAI 10’6 heeft dit board de mogelijkheid om het SUP board ook als kajak te gebruiken door een MOAI kajakzitje op het board te bevestigen en het te gebruiken in combinatie met een MOAI kajakpeddel.

Omdat MOAI graag wat terug doet voor de samenleving wordt een percentage van de opbrengst gedoneerd aan Pink Ribbon. Met jouw aankoop draag je dus bij aan dit fantastische doel!

Dames met MOAI 10'6 Women's Series en MOAI 10'6 SUP board

MOAI 11'

Het MOAI 11’ SUP board is enorm populair en dat is niet voor niks. De MOAI 11′ is het ideale all-round board voor iedereen die graag tijd op het water doorbrengt.

Dit MOAI SUP board is sneller en veelzijdiger dan de MOAI 9’5 en de MOAI 10’6 en tegelijkertijd nog steeds erg stevig en stabiel. Het MOAI ’11 SUP board zit eigenlijk net tussen een all-round en een touring board in. Het heeft een gestroomlijndere vorm dan een standaard all-round SUP board en is daardoor sneller, maar de neus is weer minder spits dan bij een puur touring SUP board. Hierdoor heeft de MOAI 11′ de perfecte balans tussen snelheid en stabiliteit. Dit maakt de MOAI 11′ ideaal voor de meer ervaren gebruikers en enthousiaste beginners.

MOAI 11' SUP board

Er is ook een kickpad toegevoegd voor sportieve gebruikers die houden van het betere bochtenwerk (kick turns).

Geef jij de voorkeur aan snelheid boven wendbaarheid en wil je meer stabiliteit dan bij een puur en smal touring board, dan is de MOAI 11’ met recht de perfecte keuze!

Sinds 2024 heeft de MOAI 11 een tweetal nieuwe kleurvarianten, die ook lichter zijn dankzij de woven dropstitch technologie. De MOAI 11 Midnight en de MOAI 11 Ocean.

MOAI 11'6 en MOAI 12'6

De MOAI 11’6 en MOAI 12’6 touring SUP zijn met hun touring shape ideaal voor de SUP’ers die meer tijd op het water willen doorbrengen. Het board bevat zowel aan de voor- als achterkant netten, waarmee u extra vracht of bagage voor langere afstanden kunt meenemen. Daardoor zijn deze boards perfect voor een meerdaagse trip. De gestroomlijnde vorm maken de MOAI 11’6 en MOAI 12’6 perfect voor het cruisen op hoge snelheid, zodat je verder en langer kunt suppen.

Het MOAI 11’6 en MOAI 12’6 SUP board heeft een heel gestroomlijnde vorm en is langer dan de MOAI 10’6 en MOAI 11′ en daardoor ook sneller. Dankzij de breedte en het grote volume is het echter nog steeds een heel stabiel SUP board. Wil je lange afstanden afleggen, hecht je waarde aan snelheid en stabiliteit, dan past de MOAI 11’6 of MOAI 12’6 goed bij jou. Mocht je een variant willen die net wat lichter is en die wordt geleverd met triple action pomp en carbon peddel, kijk dan eens bij de MOAI 11’6 Ultralight Edition of de MOAI 12’6 Ultralight Edition.

MOAI 12'6 SUP board

MOAI 12'4

MOAI 12’4 all-round familie SUP boardHet MOAI 12’4 SUP board is een prachtig multifunctioneel family SUP board. Er kunnen twee personen tegelijk op en het kan zowel als SUP board en als kajak gebruikt worden. Net zoals bij de MOAI 10’6 kun je het SUP board ook als kajak gebruiken door een MOAI kajakzitje op het board te bevestigen en het te gebruiken in combinatie met een MOAI kajakpeddel. Hierdoor is dit SUP board het ideale recreatieboard voor de hele familie!

Dankzij het grote volume, de brede middenbasis en de korte ronde neus heeft de MOAI 12’4 een indrukwekkend draagvermogen en is dit MOAI SUP board heel stabiel.

MOAI 12'4 Family SUP board

MOAI 14'

Het MOAI 14′ SUP board is een board om heel enthousiast van te worden! Het is het snelste board uit het MOAI SUP board assortiment. Dit prachtige en snelle race SUP board is speciaal ontworpen voor de gevorderde en sportieve SUP’er.

Het is een kwalitatief hoogwaardig en stijf board, zoals we dat gewend zijn van MOAI. Het MOAI 14′ SUP board is lang, smal en super gestrekt. Hierdoor is de glide perfect en hoef je minder vaak van kant te wisselen met je peddel.

De MOAI 14’is echt perfect voor lange afstanden, waarbij je het maximale eruit wil halen. Hou jij van vol gas gaan; dan is de MOAI 14′ een heel goede keuze!

MOAI 14' Race SUP board
De auteur - Rody

Ik ben niet alleen zelf een enthousiast supper, maar ben ook een door het Watersportverbond gecertificeerd SUP instructeur. Door de jaren heen heb ik op veel verschillende sup boards mogen staan. Ik weet daarom heel goed, wat de verschillen zijn tussen boards en kan je daarom goed adviseren. Door af en toe een kort blog te schrijven hoop ik jullie te kunnen helpen om meer plezier uit het suppen te halen. Benader me vooral als je een specifiek onderwerp hebt waar je meer over zou willen weten. Nog leuker zou het zijn als je een keer een sup les bij ons komt volgen of een keer langs komt in onze showroom.

Blog auteur Watersport Meerstad

Nu in de SALE!!
MAKKELIJK BETALEN
  • payment-1
  • payment-3
  • payment-4
VERZONDEN MET
  • shipment-1