Kunnen we je
helpen? App ons!
  • Advies op maat
  • Snel leverbaar vanuit eigen voorraad
  • Verzending gratis vanaf €75

Review MOAI elektrische pomp

|

In mei van dit jaar introduceerde MOAI hun elektrische pomp, die zowel in een 12V variant als een accu variant verkrijgbaar is. We waren gelijk heel nieuwsgierig hoe goed deze pompen zijn, want we zijn al tijden op zoek naar goede elektrische pompen om toe te voegen aan onze shop.
Omdat we enorm veel vertrouwen hebben in het merk MOAI hebben we het zonder testen aangedurfd om pompen in te kopen, maar nu was het toch wel tijd voor een goede test. In dit blog lezen jullie over onze eerste ervaringen met beide MOAI elektrische pompen.

Inhoud MOAI elektrische pomp review

Als wij een elektrische pomp gebruiken, zijn er een aantal aspecten die we belangrijk vinden. In deze MOAI elektrische SUP pomp review gaan we in op de kwaliteit, de snelheid, het geluid en de gebruiksvriendelijkheid van de elektrische pomp.

Eerste indruk MOAI elektrische sup pomp

Wat gelijk opvalt, is dat de pomp een heel handzaam formaat heeft. De pomp is ontzettend licht en heeft een comfortabele handgreep, waarmee je ‘m zonder moeite verplaatst. De knoppen zijn heel overzichtelijk en de pomp heeft weinig poespas. De slang wordt los geleverd en is makkelijk te bevestigen.

Wat we gelijk ook een groot pluspunt vinden is het uiteinde van het mondstuk. Deze is stevig en met ribbels, zodat je voldoende grip hebt met duim en wijsvinger als je het mondstuk aansluit op het ventiel. Ook is er een extra rubberen ringetje meegeleverd. Hoewel de bajonetsluiting van de slang universeel is en dus ook past op andere boards dan van MOAI, wil het nog wel eens per SUP board verschillen of je een dun of dik rubberen ringetje op het mondstuk nodig hebt om goed aan te sluiten op het ventiel.

De meegeleverde handleiding is beknopt en duidelijk. Zonder de werking te hebben beoordeeld, lijkt de pomp dus al heel gebruiksvriendelijk.

Review MOAI elektrische pomp 12V

De MOAI elektrische pomp in 12V variant heeft uiteraard een 12V stekker die kan worden aangesloten op het 12V contact van je auto of boot. De kabel is maar liefst 3m lang, waardoor je genoeg lengte hebt om je SUP board fatsoenlijk naast je auto te kunnen neerleggen.

Instellen van de pomp is ontzettend simpel. Je drukt de “PSI/BAR” knop in om de gewenste eenheid te selecteren. Daarna gebruik je de + en – knop om de gewenste druk te selecteren, waarbij 16PSI het maximum is. Daarna hoef je alleen nog maar de pomp aan te zetten, want de pomp zal automatisch stoppen als de ingestelde luchtdruk is bereikt. Zorg er wel voor dat de motor van je auto draait als je de pomp gebruikt!

Oppompen van een MOAI 10’6 duurde slechts 10 minuten. Omdat in de handleiding staat dat je de pomp niet langer dan 20 minuten achter elkaar moet gebruiken, weten we nu dat we dus twee boards kunnen oppompen, voordat de pomp eerst weer 30 min moet afkoelen om oververhitting en dus mogelijke schade te voorkomen. Niet slecht!

Het geluid viel ons ook enorm mee. Vergeleken met bijvoorbeeld de Jobe of decathlon pomp maakt de MOAI pomp minder geluid.

Review MOAI elektrische pomp accu

De MOAI elektrische pomp in accu variant heeft een interne batterij. In de doos zit een voedingskabel met aan de ene kant een micro USB en aan de andere kant een USB aansluiting. Een USB stroomadapter/lader is niet meegeleverd, maar gelukkig hadden we voldoende Iphone laders die we konden gebruiken.

Instellen van de pomp gaat precies hetzelfde als bij de 12V pomp en is dus ontzettend simpel. Je drukt de “PSI/BAR” knop in om de gewenste eenheid te selecteren. Daarna gebruik je de + en – knop om de gewenste druk te selecteren. Daarna hoef je alleen nog maar de pomp aan te zetten, want de pomp zal automatisch stoppen als de ingestelde luchtdruk is bereikt.

Oppompen van een MOAI 10’6 duurde wederom slechts 10 minuten. Daarna hebben we nog een MOAI 11′ opgepompt en dat duurde 11 minuten. Bij elkaar dus iets langer dan de aanbevolen maximale gebruiksduur van 20 minuten, maar we zijn nou eenmaal thrillseekers. Ook voelde de pomp op dat moment nog niet heel warm.

Na 30 minuten pauze mocht de pomp zijn kunsten laten zien op een MOAI 12’6. Ook die kregen we nog tot de 15 PSI! Een vierde board is niet meer gelukt, maar drie is al best een indrukwekkende score! Snel het water op en de accu aan de lader voor een volgende keer.

Net als bij de 12V pomp viel het geluid wederom mee.

Conclusie MOAI elektrische sup pomp review

In deze review van de MOAI elektrische pompen hebben we gekeken naar kwaliteit, snelheid, geluid en gebruiksvriendelijkheid. Wij zijn zeer te spreken over zowel de 12V variant als de accu variant. De kwaliteit is gewoon goed te noemen. Materialen zijn stevig, de afwerking is netjes en de pompen zien er heel degelijk uit, zoals we ook gewend zijn van MOAI.

Het kost slechts 10-11 minuten om je SUP board tot de gewenste PSI te krijgen en met een volle accu kun je drie boards oppompen met een totaal volume van 920L. Het geluid is ook minder storend dan we met andere pompen hebben ervaren. Beide pompen zijn heel gebruiksvriendelijk zijn; ze zijn licht, handzaam en erg makkelijk te bedienen.

Als we dan de prijs wegzetten tegen wat er geboden wordt, kunnen we ook zeggen dat de prijs/kwaliteitsverhouding prima is. Kortom, wij zijn enthousiast!

De auteur - Rody

Ik ben niet alleen zelf een enthousiast supper, maar ben ook een door het Watersportverbond gecertificeerd SUP instructeur. Door de jaren heen heb ik op veel verschillende sup boards mogen staan. Ik weet daarom heel goed, wat de verschillen zijn tussen boards en kan je daarom goed adviseren. Door af en toe een kort blog te schrijven hoop ik jullie te kunnen helpen om meer plezier uit het suppen te halen. Benader me vooral als je een specifiek onderwerp hebt waar je meer over zou willen weten. Nog leuker zou het zijn als je een keer een sup les bij ons komt volgen of een keer langs komt in onze showroom.

Blog auteur Watersport Meerstad

Nu in de SALE!!
MAKKELIJK BETALEN
  • payment-1
  • payment-3
  • payment-4
VERZONDEN MET
  • shipment-1