Menu
  • Kwaliteit voor een goede prijs
  • Snel leverbaar vanuit eigen voorraad
  • Verzending gratis vanaf €75

Waarom is SUP’en zo gezond?

3 maart, 2021

SUP’en is niet alleen ontzettend leuk, maar heeft ook een aantal lichamelijke en mentale voordelen. In deze blog worden de 7 gezondheidsvoordelen van SUP’en opgesomd.

Gezondheidsvoordelen SUP'en 1

1) SUP’en is een full body activiteit

SUP’en is met recht een perfecte full body activiteit. Er is geen spier in je lichaam die je niet gebruikt. Je quads, hamstrings, bil- en buikspieren blijven voortdurend aangespannen om jezelf in balans te houden. Je rug, schouders en armen gebruik je vooral voor je peddelkracht

2) SUP’en is zowel een duur- als krachtsport

Beide vormen van sport hebben een positieve invloed op je hart en bloedvaten en verhogen je metabolisme. Duursport verbetert specifiek je uithoudingsvermogen en zorgt er dus voor dat je langer door kunt gaan. Door krachtsport doe je aan spieropbouw en -behoud en verbeter je uiteindelijk ook je postuur. Daarnaast zorgt het voor sterkere botten en een verbeterde hormoonbalans.

3) SUP'en helpt om af te vallen

Met SUP’en verbruik je veel meer calorieën dan je denkt, omdat je je hele lichaam gebruikt. Je verbruikt al snel 300-400 kcal per uur. Met touren zelfs 600-700 kcal. SUP’en is dus heel effectief om af te vallen.

4) SUP’en verbetert je evenwicht

SUP’en verbetert je evenwicht. Een goed evenwicht is een belangrijk onderdeel van de lichamelijke conditie. Voor iemand die problemen heeft met het evenwicht worden zelfs de eenvoudigste taken, zoals traplopen of iets van de grond oprapen, moeilijk. Met het SUP’en kun je hier langzaam verbetering in brengen.

Aqua Marina Coral SUP board
5) SUP’en is ontspannend en stressverlichtend

Door lichamelijke inspanning maakt het lichaam endorfine aan. Dit stofje zorgt voor een verhoogde weerstand en een geluksgevoel en het vermindert stress. Tegelijkertijd kun je SUP’en zo ontspannend maken als je wil. Je kunt op je gemak genieten van de rust en het uitzicht en echt genieten van je omgeving, terwijl je over het water glijdt.

6) SUP'en zorgt voor betere nachtrust

Lichamelijke inspanning en blootstelling aan voldoende licht zorgt voor een betere nachtrust. Hoe meer daglicht je overdag ziet, hoe meer melatonine je lichaam ‘s nachts aanmaakt. Daardoor is de kwaliteit van je slaap een stuk beter.

7) Je maakt vitamine D aan

Bij buitensporten wordt je lichaam blootgesteld aan UV-licht. Door het UV-licht maakt je lichaam vitamine D aan in de huid. Vitamine D is essentieel voor je botten, tanden en je immuunsysteem en heeft ook een positieve invloed op het denkvermogen.

Gezondheidsvoordelen SUP'en

Nu in de SALE!!

MAKKELIJK BETALEN
  • payment-1
  • payment-3
  • payment-4
VERZONDEN MET
  • shipment-1