Kunnen we je
helpen? App ons!
  • Advies op maat
  • Snel leverbaar vanuit eigen voorraad
  • Verzending gratis vanaf €75

Waarom is suppen gezond?

|

Suppen is niet alleen ontzettend leuk, maar heeft ook een aantal lichamelijke en mentale voordelen. In deze blog worden de 7 gezondheidsvoordelen van SUP’en opgesomd.

Gezondheidsvoordelen SUP'en 1

#1 Suppen is een full body activiteit

Suppen is met recht een perfecte full body activiteit. Er is geen spier in je lichaam die je niet gebruikt. Je quads, hamstrings, bil- en buikspieren blijven voortdurend aangespannen om jezelf in balans te houden. Je rug, schouders en armen gebruik je vooral voor je peddelkracht.

#2 Suppen is zowel een duur- als krachtsport

Beide vormen van sport hebben een positieve invloed op je hart en bloedvaten en verhogen je metabolisme. Duursport verbetert specifiek je uithoudingsvermogen en zorgt er dus voor dat je langer door kunt gaan. Door krachtsport doe je aan spieropbouw en -behoud en verbeter je uiteindelijk ook je postuur. Daarnaast zorgt het voor sterkere botten en een verbeterde hormoonbalans.

#3 Suppen helpt om af te vallen

Met suppen verbruik je veel meer calorieën dan je denkt, omdat je je hele lichaam gebruikt. Je verbruikt al snel 300-400 kcal per uur. Met touren zelfs 600-700 kcal. je kan dus heel goed afvallen met suppen en suppen met overgewicht is ook heel goed mogelijk.

#4 Suppen verbetert je evenwicht

Een goed evenwicht is een belangrijk onderdeel van de lichamelijke conditie. Voor iemand die problemen heeft met het evenwicht worden zelfs de eenvoudigste taken, zoals traplopen of iets van de grond oprapen, moeilijk. Met het SUP’en kun je hier langzaam verbetering in brengen.

Aqua Marina Coral SUP board

#5 Suppen is ontspannend en stressverlichtend

Door lichamelijke inspanning maakt het lichaam endorfine aan. Dit stofje zorgt voor een verhoogde weerstand en een geluksgevoel en het vermindert stress. Tegelijkertijd kun je SUP’en zo ontspannend maken als je wil. Je kunt op je gemak genieten van de rust en het uitzicht en echt genieten van je omgeving, terwijl je over het water glijdt.

#6 Suppen zorgt voor betere nachtrust

Lichamelijke inspanning en blootstelling aan voldoende licht zorgt voor een betere nachtrust. Hoe meer daglicht je overdag ziet, hoe meer melatonine je lichaam ‘s nachts aanmaakt. Daardoor is de kwaliteit van je slaap een stuk beter.

#7 Je maakt vitamine D aan

Bij buitensporten wordt je lichaam blootgesteld aan UV-licht. Door het UV-licht maakt je lichaam vitamine D aan in de huid. Vitamine D is essentieel voor je botten, tanden en je immuunsysteem en heeft ook een positieve invloed op het denkvermogen.

Gezondheidsvoordelen SUP'en

Conclusie

In deze blog hebben we uitgelegd waarom suppen zo gezond is. Suppen is dus niet alleen ontzettend leuk, maar heeft ook een aantal lichamelijke en mentale voordelen. Genoeg redenen om ook te gaan suppen dus!

Heb je nog geen board en kun je wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van het perfecte board? Neem dan contact met ons op of kijk in onze SUP board aankoopgids. Wil je eerste een keer een SUP les volgen om te kijken of je het leuk vindt? Kijk dan eens op onze SUP les pagina.

De auteur - Rody

Ik ben niet alleen zelf een enthousiast supper, maar ben ook een door het Watersportverbond gecertificeerd SUP instructeur. Door de jaren heen heb ik op veel verschillende sup boards mogen staan. Ik weet daarom heel goed, wat de verschillen zijn tussen boards en kan je daarom goed adviseren. Door af en toe een kort blog te schrijven hoop ik jullie te kunnen helpen om meer plezier uit het suppen te halen. Benader me vooral als je een specifiek onderwerp hebt waar je meer over zou willen weten. Nog leuker zou het zijn als je een keer een sup les bij ons komt volgen of een keer langs komt in onze showroom.

Blog auteur Watersport Meerstad

Nu in de SALE!!
MAKKELIJK BETALEN
  • payment-1
  • payment-3
  • payment-4
VERZONDEN MET
  • shipment-1