Kunnen we je
helpen? App ons!
  • Advies op maat
  • Snel leverbaar vanuit eigen voorraad
  • Verzending gratis vanaf €75

Goedkoop SUP board: waar op letten?

|

Een goedkoop SUP board kan heel aantrekkelijk lijken. Over het algemeen zijn duurdere sup boards echter logischerwijs beter dan goedkopere sup boards. Dat betekent echter niet dat elk goedkoop sup board slecht is. Je zult bij de aanschaf van een goedkoop sup board alleen beter moet opletten met wat je koopt.

Het kiezen van het juiste goedkope SUP board is echt een belangrijke stap in je SUP-avontuur. Hieronder volgen 7 waardevolle tips voor als je op zoek bent naar een goedkoop sup board. Zo weet je zeker dat jouw jouw keuze voor een voordelig SUP board een slimme is.

1) Doe onderzoek

Een goed begin is het halve werk. Onderzoek is cruciaal. Ga langs bij een SUP speciaalzaak of SUP school om je goed te laten voorlichten. Met het juiste board weet je zeker dat je echt met vertrouwen en plezier het water op kunt gaan. Met een goedkoop sup board dat bij jou past kun je optimaal genieten van deze geweldige watersport!

Wij richten ons voornamelijk op beginners, maar we begrijpen dat iedereen unieke behoeften en voorkeuren heeft. Daarom adviseren we iedereen nadrukkelijk om je goed te laten adviseren voordat je een keuze maakt. Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom, waar we je graag verder helpen. We kunnen je adviseren over welk goedkoop sup board het beste bij jouw lichaam, budget, doelen en vaardigheden past.

Ga voor een bekend merk, doorzoek reviews en vraag vrienden of kennissen naar hun ervaringen. Kennis is macht; zeker bij de aanschaf van een SUP board.

SUP board shop Groningen Watersport Meerstad

2) Try before you buy

Het klinkt misschien als een open deur, maar probeer het SUP board voordat je het koopt. Door uit te proberen kun je niet alleen het board van dichtbij bekijken, maar ook ervaren hoe het vaargedrag is. Voelen de stijfheid en afmetingen goed aan? Past het board bij jouw lichaamslengte en -gewicht? Een testritje kan veel onduidelijkheid wegnemen en je de zekerheid geven dat je de juiste keuze maakt.

3) Bepaal het doel

Bedenk goed waar je het goedkope sup board voor wil gebruiken. Wil je af en toe recreatief suppen, dan ligt een allround board voor de hand. Wil je vooral (langere) tochten maken, dan zul je meer plezier hebben van een touring board. Ben je van plan vaak met een kind of misschien zelfs met een hond te gaan suppen? Ook dan zul je daar rekening mee moeten houden. Stem je aankoop af op jouw specifieke behoeften en wensen.

4) Bedenk welk vaargedrag je belangrijk vindt

Bedenk welk vaargedrag je belangrijk vindt en bepaal daarmee de vorm en afmetingen. Hierbij geldt:

– Hoe breder het SUP board, hoe stabieler.

– Hoe langer het SUP board, hoe beter de koersvastheid.

– Hoe smaller het SUP board, hoe sneller.

– Hoe dikker het SUP board, hoe hoger de maximale belastbaarheid.

5) Garantie: Een geruststellende gedachte

Controleer of het SUP board garantie heeft. Hoewel je er niet op hoopt, is het fijn te weten dat je gedekt bent in geval van fabricagefouten. Een goede garantie is een teken van vertrouwen van de fabrikant.

6) Klantenservice

Controleer of er een bereikbare klantenservice is. Er zijn tegenwoordig best veel online aanbieders die geen contactgegeven hebben, laat staan een klantenservice. Dat kan vervelend worden als je vragen hebt over je aanschaf of een garantieclaim wil indienen.

7) Lokale levering: Snelheid en communicatie

Controleer of je board wel geleverd wordt vanuit Nederland. Natuurlijk zijn er prima boards te verkrijgen vanuit het buitenland, maar dan zou je het risico kunnen lopen dat er lange levertijden zijn. Daarnaast kun je bij garantieclaims niet communiceren in het Nederlands en kan het voorkomen dat je lang moet wachten op een oplossing.

Van een Nederlandse speciaalzaak mag je verwachten dat ze je sneller en beter helpen bij eventuele tekortkomingen. Daar zijn het immers speciaalzaken voor. Niet alle aanbieders hebben zelf de mogelijkheden en expertise om reparaties uit te voeren. Als je dan een probleem hebt, kan het zijn dat je board naar de leverancier moet worden gestuurd en dat je lange wachttijden hebt.

Conclusie

Met deze zeven tips ben je goed op weg naar het vinden van het ideale goedkope SUP board. Onthoud: prijs is belangrijk, maar slim kiezen is nog belangrijker. Wil je echt een advies op maat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze bij het kopen van een goedkoop sup board!

De auteur - Rody

Ik ben niet alleen zelf een enthousiast supper, maar ben ook een door het Watersportverbond gecertificeerd SUP instructeur. Door de jaren heen heb ik op veel verschillende sup boards mogen staan. Ik weet daarom heel goed, wat de verschillen zijn tussen boards en kan je daarom goed adviseren. Door af en toe een kort blog te schrijven hoop ik jullie te kunnen helpen om meer plezier uit het suppen te halen. Benader me vooral als je een specifiek onderwerp hebt waar je meer over zou willen weten. Nog leuker zou het zijn als je een keer een sup les bij ons komt volgen of een keer langs komt in onze showroom.

Blog auteur Watersport Meerstad

Nu in de SALE!!
MAKKELIJK BETALEN
  • payment-1
  • payment-3
  • payment-4
VERZONDEN MET
  • shipment-1