Kunnen we je
helpen? App ons!
  • Advies op maat
  • Snel leverbaar vanuit eigen voorraad
  • Verzending gratis vanaf €75

SUP board onderhoudstips

|

SUP board onderhoud is heel belangrijk! Hoewel opblaasbare SUP boards robuust zijn en prima tegen een stootje kunnen, is het toch van belang dat je aan een aantal zaken denkt. Als je onderstaande 7 SUP board onderhoudstips volgt, verleng je de levensduur van je SUP board en zo kun je er zo lang mogelijk plezier van hebben.

#1 Maak je SUP board schoon na het suppen

Gebruik een tuinslang en spuit je sup plank schoon, zeker nadat je het gebruikt hebt in zout water. Eventueel kan een milde zeep gebruikt worden om vlekken te verwijderen, maar gebruik geen middelen met te veel chemicaliën. Als je dit niet regelmatig doet, zullen bacteriën, zout water, olie, zonnebrand etc het PVC aantasten.

#2 Maak je board droog met een handdoek voordat je het opvouwt en opbergt

Net als bij het schoonmaken voorkomt dit ophoping van bacteriën.

#3 Til je SUP board netjes op

Het lijkt misschien een open deur, maar toch zien we nog wel eens dat mensen hun sup plank over de grond slepen. Het PVC materiaal slijt als je dit doet of wellicht komt het board zelfs terecht op een scherp object.

#4 Leg je board als het kan in de schaduw

Leg je board als het kan in de schaduw en gebruik eventueel UV beschermende spray. UV stralen zijn schadelijk voor PVC. Er is wel een anti-UV laag aangebracht op je SUP board, maar dit houdt niet alle UV straling tegen. Door zonlicht zouden ook de kleuren kunnen gaan vervagen op termijn.

#5 Pomp je board niet op tot de max PSI

Pomp je board niet op tot de max PSI, maar zorg dat er wat ruimte is om uit te zetten bij hoge temperaturen. Zonlicht zorgt er voor dat je SUP board opwarmt en dat de luchtdruk in de SUP hoger wordt. Als je SUP board al maximaal opgepompt is, zou de druk te hoog kunnen worden.

#6 Berg je SUP board bij voorkeur binnen op een droge plek op

Net als bij schoon- en droogmaken voorkomt dit ophoping van bacteriën.

#7 Leg geen andere (zware) dingen op je SUP board als je het opbergt

Lijkt misschien een verleidelijke optie als je ruimtegebrek hebt, maar het kan er ook voor zorgen dat je domweg deuken en vervormingen krijgt in je board.

Toch nog vragen?

Als je bovenstaande 7 SUP board onderhoudstips volgt, verleng je de levensduur van je SUP board en zo kun je er zo lang mogelijk plezier van hebben!

Heb je na het lezen van onze SUP board onderhoudstips toch nog vragen, neem dan contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

SUP school Meerstad
De auteur - Rody

Ik ben niet alleen zelf een enthousiast supper, maar ben ook een door het Watersportverbond gecertificeerd SUP instructeur. Door de jaren heen heb ik op veel verschillende sup boards mogen staan. Ik weet daarom heel goed, wat de verschillen zijn tussen boards en kan je daarom goed adviseren. Door af en toe een kort blog te schrijven hoop ik jullie te kunnen helpen om meer plezier uit het suppen te halen. Benader me vooral als je een specifiek onderwerp hebt waar je meer over zou willen weten. Nog leuker zou het zijn als je een keer een sup les bij ons komt volgen of een keer langs komt in onze showroom.

Blog auteur Watersport Meerstad

Nu in de SALE!!
MAKKELIJK BETALEN
  • payment-1
  • payment-3
  • payment-4
VERZONDEN MET
  • shipment-1