Menu
  • Kwaliteit voor een goede prijs
  • Snel leverbaar vanuit eigen voorraad
  • Verzending gratis vanaf €75

SUP board onderhoudstips

27 april, 2021

Zorg goed voor je SUP board! Hoewel opblaasbare SUP boards robuust zijn en prima tegen een stootje kunnen, is het toch van belang dat je aan een aantal zaken denkt. Als je onderstaande 7 SUP board onderhoudstips volgt, verleng je de levensduur van je SUP board en zo kun je er zo lang mogelijk plezier van hebben.

#1 Maak je SUP board schoon na het SUP’en.

Gebruik een tuinslang en spuit je sup plank schoon, zeker nadat je het gebruikt hebt in zout water. Eventueel kan een milde zeep gebruikt worden om vlekken te verwijderen, maar gebruik geen middelen met te veel chemicaliën. Als je dit niet regelmatig doet, zullen bacteriën, zout water, olie, zonnebrand etc het PVC aantasten.

#2 Maak je board droog met een handdoek voordat je het opvouwt en opbergt.

Net als bij het schoonmaken voorkomt dit ophoping van bacteriën.

#3 Til je SUP board netjes op.

Het lijkt misschien een open deur, maar toch zien we nog wel eens dat mensen hun sup plank over de grond slepen. Het PVC materiaal slijt als je dit doet of wellicht komt het board zelfs terecht op een scherp object.

#4 Leg je board als het kan in de schaduw en gebruik eventueel UV beschermende spray.

UV stralen zijn schadelijk voor PVC. Er is wel een anti-UV laag aangebracht op je SUP board, maar dit houdt niet alle UV straling tegen. Door zonlicht zouden ook de kleuren kunnen gaan vervagen op termijn.

#5 Pomp je board niet op tot de max PSI, maar zorg dat er wat ruimte is om uit te zetten bij hoge temperaturen.

Zonlicht zorgt er voor dat je SUP board opwarmt en dat de luchtdruk in de SUP hoger wordt. Als je SUP board al maximaal opgepompt is, zou de druk te hoog kunnen worden.

#6 Berg je SUP board bij voorkeur binnen op een droge plek op.

Net als bij schoon- en droogmaken voorkomt dit ophoping van bacteriën.

#7 Leg geen andere (zware) dingen op je SUP board als je het opbergt.

Lijkt misschien een verleidelijke optie als je ruimtegebrek hebt, maar het kan er ook voor zorgen dat je domweg deuken en vervormingen krijgt in je board.

Toch nog vragen?

Als je bovenstaande 7 SUP board onderhoudstips volgt, verleng je de levensduur van je SUP board en zo kun je er zo lang mogelijk plezier van hebben!

Heb je na het lezen van onze SUP board onderhoudstips toch nog vragen, neem dan contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

SUP school Meerstad

Nu in de SALE!!

MAKKELIJK BETALEN
  • payment-1
  • payment-3
  • payment-4
VERZONDEN MET
  • shipment-1